Terug naar Blog
Zakelijk bloggen op je website: hoe en waarom?
  • 1928
02
feb

Zakelijk bloggen op je website: hoe en waarom?

Zakelijk bloggen op je website: waarom zou je dat doen? Wat levert het op? We geven je 3 goede redenen om vandaag nog te beginnen met zakelijk bloggen en met onze tips helpen we je om de eerste stappen te zetten tot een succesvolle blog.

Lees verder
Online Marketing

Waarom zou je gaan bloggen?

Het is interessant voor je bezoeker

Bloggen is een mooie manier om interessante informatie aan je bezoeker te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een case uitlichten, inhaken op actualiteiten (download onze contentkalender), vragen van klanten beantwoorden, producten/diensten toelichten, vertellen over ontwikkelingen binnen je bedrijf of kennis binnen je vakgebied delen. 

Je wordt beter gevonden in Google

Misschien laat je maandelijks SEO-optimalisaties uitvoeren of ben je zelf druk aan de slag met je online vindbaarheid. Wie weet heb je nog helemaal geen kennis gemaakt met Search Engine Optimization. Hoe je hier ook in staat, bloggen helpt jou om je organische score te verbeteren. Zorg ervoor dat je goed in kaart hebt welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en schrijf aan de hand daarvan een interessant en pakkend artikel.

Lees meer over SEO

Je bereikt een groter publiek

Blogberichten zijn enorm populair en makkelijk om te delen, bijvoorbeeld op social media. Hierdoor krijg je nieuwe relevante volgers, die in potentie een klant van je zouden kunnen worden.

Hoe kun je gaan bloggen?

Zorg voor een blogmodule op je website

De eerste stap is een blogmodule op je website. Niet al onze websites worden standaard met een blogmodule gebouwd, maar de meeste websites wel. Kun je nu nieuws, projecten of vacatures plaatsen? Dan heb je de blogmodule. Mocht dit niet het geval zijn, dan installeren we die graag voor je; je hebt al een blogmodule vanaf €225 (excl. BTW). In onze handleiding vind je instructies voor het plaatsen van een blogbericht.

 Doe een zoekwoordenonderzoek

Met een zoekwoordenonderzoek kom je erachter welke zoekwoorden relevant zijn binnen jouw vakgebied. Maak hierbij je selectie op basis van het gemiddelde maandelijkse zoekvolume, maar kijk bijvoorbeeld ook naar maandelijkse pieken. Zo kun je een goede planning maken voor de onderwerpen die je wilt aansnijden. Hiermee beïnvloedt je de organische vindbaarheid van je website.

Laat je zoekwoordenonderzoek uitvoeren door de online marketingspecialisten van NC-Websites.

Deel je blogbericht op je social media

Heb je een interessant blogbericht geschreven? De snelste manier om lezers te krijgen is door je bericht te delen op social media. Zorg voor goede metatags (in je beheerpaneel aangeduid met ) en een pakkende afbeelding op je blogbericht. Wanneer je de link van je bericht in Facebook of LinkedIn plakt, worden automatisch de metatags en afbeelding gebruikt. Ook is je hele afbeelding aanklikbaar na het plaatsen van het bericht. Voeg een aantrekkelijke tekst toe, et voila! Je blogbericht is gedeeld.

Meer social mediatips

Randi Doddema

Online marketeer

MEER WETEN?