Terug naar Blog
Social Media: de basics
  • 40
14
jan

Social Media: de basics

Social media is een hele mooie manier om meer bezoekers naar je website te halen. We geven je graag een aantal handvatten om over na te denken bij het plaatsen van berichten!

Lees verder
Online Marketing

Social media tips

Tijdens het plannen van je berichten kun je nadenken over een aantal dingen: welke boodschap wil je overbengen? Naar wie wil je de boodschap overbrengen? Wat wil je bereiken met je bericht?

Bedenk waarover je wilt schrijven

Een goede social mediapost begint met een goed onderwerp. Waar wil je over schrijven? Een goede basis om te gebruiken is een contentkalender. Hier vind je allerlei uiteenlopende onderwerpen die je kunt gebruiken als basis om over te schrijven. Gebruik onderwerpen die goed aansluiten op je core business, maar probeer ook eens om creatief te zijn met andere onderwerpen. Probeer echter altijd de link te leggen met je bedrijf.

Download onze contentkalender

Gebruik de juiste kanalen

Denk goed na over welke kanalen je wilt inzetten om je boodschap over te brengen. Misschien heb je een blogmodule of nieuwsmodule op je website. Dan kun je ervoor kiezen om een artikel te schrijven op je website. Vervolgens kun je ervoor kiezen om je artikel te delen op sociale media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn. Instagram is niet zo geschikt voor links naar je website, maar je kunt er wel voor kiezen om de URL van je bericht in je profiel te zetten.

Denk goed na over de tekst van je bericht

Bedenk wat je wilt bereiken met je social media post. Er zijn een aantal tips voor tekst die je per kanaal kunt inzetten. Op Facebook volstaat vaak een korte tekst over je boodschap, terwijl het op LinkedIn verstandig is om iets meer uit te wijden over je onderwerp. Op Instagram kun je veel hashtags gebruiken. Wil je meer interactie creëren in je posts? Stel dan een vraag aan je volgers of start een discussie.

Plaats altijd een URL naar je website

We raden je aan om altijd een vermelding van je website in je social media post te verwerken. Heb je een blogbericht geschreven? Dan hoef je geen afbeelding te uploaden; Facebook en LinkedIn halen automatisch de afbeelding van je post naar voren. De volledige afbeelding wordt vervolgens aanklikbaar op social media. Heb je geen blogbericht maar wil je wel een vermelding naar je website? Upload dan gewoon een afbeelding en voeg de URL toe. Let op: een te lange URL wordt vaak ingekort of vervangen door een shortcut.

Promoot succesvolle berichten

Heb je veel mensen bereikt met je social media post? Denk er dan eens aan om je bericht te promoten! Je hebt zelf controle over het budget en de doelgroep. 

Analyseer je resultaten

Bekijk de resultaten van je social media posts. Je kunt Google Analytics gebruiken om websitebezoeken via social media te analyseren en je vindt individuele statistieken op LinkedIn en Facebook. Zo kom je erachter welke onderwerpen, teksten, beeldmateriaal het beste voor jou werken.

Leer meer over Google Analytics

Randi Doddema

Online marketeer

MEER WETEN?