Terug naar Blog
Instagram Stories: 6 tips voor beginners!
  • 1519
31
mei

Instagram Stories: 6 tips voor beginners!

Gebruik je Instagram om je diensten of producten aan de man te brengen? Of gebruik je het sociale medium voor het neerzetten van je brand? Dan is het handig om te weten hoe je een (goede) story neerzet! We vertellen je er alles over.

Lees verder
Online Marketing

Wat is een Instagram Story?

Normaal plaats je een foto op je profiel. Je hebt dan een vierkante foto, waarin je andere personen of bedrijven kunt taggen en waar je een tekst aan kunt toevoegen. De foto blijft op je profiel staan. Een Instagram Story blijft niet op je profiel staan, want na 24 uur verdwijnt de foto weer. Stories geven je heel veel mogelijkheden voor interactie en zijn - dat durven we wel te zeggen - populairder dan gewone Instagram posts. Daarom is het handig om te weten hoe je een Instagram Story maakt. We geven je een aantal tips.

Door stories te gebruiken vergroot je je zichtbaarheid en betrek je je volgers op een originele en creatieve manier bij je onderneming!

6 tips voor het plaatsen van een Instagram Story

Creëer meer interactie

Met Instagram Stories kun je veel meer interactie creëren dan met een normale Instagrampost. Zo kun je gebruikmaken van een poll of een quiz, je kunt vragen stellen en je kunt mensen een emoji-slider laten slepen. Door interactie te creëren weet je hoe mensen over jouw producten denken of geef je je klanten de kans om input te leveren. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk! 

Vertel een verhaal

Gebruik Instagram Stories waar het voor bedoeld is: story telling. Door een verhaal te maken kun je je volgers meenemen in een verhaallijn. Denk aan iets persoonlijks, nieuwe producten, je aanbod, noem maar op! 

Vermeld je locatie

Is je locatie relevant voor jouw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat je gebonden bent aan jouw regio voor het verlenen van je diensten of het verkopen van je producten? Vermeld dan ook je locatie! Dankzij de algoritmen van Instagram leg je een betere verbinding tussen jouw account en jouw locatie!

Pimp je story!

Maak van je story een feestje! Gebruik gifjes, stickers en andere leuke extra's om je stories te pimpen!

Zet in op Highlights!

Stories verdwijnen na 24 uur weer. Met de Highlight-functie van Instagram voeg je (een deel van) je stories toe aan je profiel, zodat ze er blijven staan. Kun je je stories verdelen in categorieën? Dan kun je verschillende Highlights toevoegen. 

Probeer eens een advertentie!

Omdat stories steeds populairder worden, wordt het ook steeds interessanter om te adverteren op Instagram. Zeker wanneer je doelgroep uit 15- tot 40-jarigen bestaat en je je naamsbekendheid wilt vergroten, meer leads of conversies wilt creëren of meer websitebezoekers wilt trekken is het een goed idee om op Instagram Stories te adverteren.

Janneke Jongsma

Grafisch vormgever

MEER WETEN?