Support & Kennisbank > Online Marketing > Google > Hoe maak ik een Google account aan met mijn eigen e-mailadres?

Hoe maak ik een Google account aan met mijn eigen e-mailadres?

Zo koppel je je eigen e-mailadres aan een Google account, zodat je Google Analytics met je eigen e-mailadres kunt gebruiken.

Je e-mailadres koppelen aan een Google-account heeft veel voordelen, maar het is vooral handig om te gebruiken voor een koppeling met Google services, zoals Analytics en Ads. Zo houd je zakelijk en privé van elkaar gescheiden, zodat je niet je persoonlijke Gmail-adres hoeft te koppelen aan Google Analytics.

Stap 1a. Ga naar google.com en klik rechtsboven op "Inloggen". Vervolgens wil je een "Account aanmaken" en dan "Voor het beheren van mijn bedrijf".

Stap 1b. Ben je al ingelogd met een ander Google account? Dan kun je klikken op " Nog een account toevoegen"

Stap 2. Vul nu je gegevens in. Je wordt gevraagd om een @gmail.com adres in te vullen, maar dit wil je niet. Klik op "mijn huidige e-mailadres gebruiken".

Stap 3. Je ontvangt een verificatiecode in je inbox om te verifiëren dat jij het Google-account hebt aangevraagd. Vul de code in.

Stap 4. Gefeliciteerd! Je hebt je e-mailadres succesvol aan een Google account gekoppeld. Nu kun je supermakkelijk gebruik maken van alle Google-services, zoals Google Analytics, Google Ads, maar ook Google Agenda en Google Meet!


Geschreven door Randi Doddema
Laatst aangepast op