Support & Kennisbank > Helpdesk > Helpdesk voorwaarden en tarieven websites

Helpdesk voorwaarden en tarieven websites

Hebt u een vraag of wilt u dat wij iets voor u regelen? Wilt u iets toevoegen of aanpassen? Neem contact op met onze NC Helpdesk. Het verhelpen van storingen en foutmeldingen heeft altijd de hoogste prioriteit.

 

Openingstijden NC Helpdesk

Maandag-donderdag van 08:30 - 17:30 uur.
Vrijdag van 08:30 - 16:00 uur.

 

Hoe bereikt u de NC Helpdesk?

Onze helpdesk is bereikbaar op de volgende manieren:

telefonisch

(0597) 870037

e-mail

helpdesk@nc-websites.nl

WhatsApp

06-11132097

 

Onze service- en garantievoorwaarden

U krijgt garantie op de basisfunctionaliteiten van ons NC-CMS en NC-CMS2. Hebt u ons basis hostingpakket, dan krijgt u van ons als service eenmalig het instellen van uw e-mail. Wij registreren deze uren, maar brengen ze niet in rekening.

Maatwerkoplossingen en extra uitbreidingen van het NC-CMS en NC-CMS2 vallen niet onder deze garantie. Op invloeden van buitenaf zoals externe software, browsers, besturingssystemen en mailprogramma's geven we ook geen garantie. Voor aanvullende garantievoorwaarden van het NC-CMS2 verwijzen we u naar de opdrachtbevestiging en offerte.

Onze tarieven

Valt uw opdracht niet binnen de garantievoorwaarden, dan brengen wij de werkzaamheden in rekening. Tarief per uur is 89,50 euro excl. btw. Op uw verzoek krijgt u van ons vooraf een indicatie aantal uren dat wij verwachten voor u bezig te zijn. Na goedkeuring krijgt u hiervoor een factuur. 


Geschreven door Sander van der Veen
Laatst aangepast op