Support & Kennisbank > CMS > NCCMS > Webshop - Product filters

Webshop - Product filters

Product filters kunnen gebruikt worden om varianten op producten te maken zonder deze als aparte producten in de webshop aan te maken. Dit is enorm handig als je een t-shirt in meerdere maten en kleuren verkoopt.

 

Hoe maak ik een product filter aan?

Om een filter aan te maken ga je naar de product filters pagina van jouw webshop. De link hiervoor kun je vinden in de beheer balk de webshop als je ingelogd bent. Op de pagina kun je via de filter toevoegen knop nieuwe aanmaken en als er bestaande filters aanwezig zijn zul je die daar ook terugzien en kunnen aanpassen of verwijderen.

 

Wanneer je op filter aanmaken drukt kun je een nieuw filteren maken en deze een naam geven, bijvoorbeeld kleur. Daarnaast kun je aanvinken of standaard alle varianten weergegeven moeten worden en of je het filter in het menu van de webshop wilt weergeven. Als je een filter hebt aangemaakt kun je er opties aan toevoegen, bijvoorbeeld groen of paars.

 

Hoe gebruik ik mijn product filters?

Voordat je een filter kan gebruiken bij een product moet je eerst het filter aan zetten voor de categorie waar het product onder valt, tenzij je bij het aanmaken van het filter hebt aangevinkt dat het filter overal van toepassing is. Om een product filter voor een categorie aan te zetten ga je naar categorieën en producten in het webshop beheer en selecteer je de categorie waar het product onder valt. Klik vervolgens op de categorie bewerken knop en zet je onderaan bij categorie filters de filter aan die je wilt gebruiken. Als dat is opgeslagen kunnen we naar het product toe om deze aan te passen.

 

Ga naar het product toe in het webshop beheer en druk op het potloodje om het product te bewerken. Onder het kopje Filters en attributen kun je nu de opties aanvinken die van toepassing zijn op het product. Daarnaast kun je ook kiezen uit hoe de opties werken. Als je de opties als attribuut instelt kunnen bezoekers van de webshop filteren op de waardes als ze naar de categorie toe gaan. Bijvoorbeeld alleen product in de kleur groen weergeven. Als de opties als keuze zijn ingesteld dan moet de bezoeker voordat het product toevoegt kan worden aan het winkelmandje een keuze moeten maken uit de geselecteerd opties. Bijvoorbeeld of ze het t-shirt in de kleur groen of paars willen bestellen.


Geschreven door Ron Dekker
Laatst aangepast op