Support & Kennisbank > CMS > NCCMS > Een nieuwe pagina aan je website toevoegen

Een nieuwe pagina aan je website toevoegen

Wil je een nieuwe pagina toevoegen aan je website? Lees hier hoe je dat doet!

1. Klik op het groene plusje in je menu

Je vindt het plusje in je hoofdmenu, vaak bovenaan je website of achter je hamburgermenu.

2. Je bent nu in 'Stap 1 - Inhoud pagina'

Hier vul je je paginatitel in, kies je de template die je op de pagina wilt toepassen en kun je de eerste teksten van je pagina schrijven. Afhankelijk van je template kun je een deel van je inhoud later in de pagina aanpassen.

3. Je bent nu in 'Stap 2 - Menuknop pagina'

Wil je je nieuwe pagina toevoegen aan een menu? Bijvoorbeeld aan je hoofdmenu of aan een submenu? Vink dan 'Ja, ik wil een menuknop voor deze pagina'. Wil je geen menuknop maken? Kies dan voor 'Nee'.

Wanneer je kiest voor een menuknop, moet je de knop een naam geven. Maak de naam niet te lang, want dan past deze misschien niet mooi in je menu. Vervolgens kies je het (sub)menu waaraan je de knop wilt toevoegen. Hierin geef je aan welk menu je wilt meegeven aan de pagina. In 99% van de gevallen kies je hier voor 'hoofdmenu' onder 'toon dit menu weer op deze pagina:'.

4. Je bent nu in 'Stap 3 - Foto slideshow pagina'

Wil je een slideshow aan je pagina geven? Laat de instellingen dan staan op 'Ja, ik wil een foto slideshow weergeven op deze pagina'. Standaard staat de instelling dan op het aanmaken van een nieuwe slideshow. Je kunt ook kiezen voor een bestaande slideshow. Wil je geen slideshow op de pagina? Kies dan voor 'nee'.

5. Je bent nu in 'Stap 4 - Opslaan pagina'

Voordat je je pagina opslaat, kun je er nog voor kiezen om de pagina wel of niet te publiceren. Wanneer je je pagina net aanmaakt, is het vaak handig om de pagina nog even niet te publiceren. Het kan namelijk zo zijn dat je nog extra content wilt toevoegen, metadata wilt aanpassen of andere aanpassingen wilt doen voordat je de pagina live zet. Klik op 'Pagina opslaan'. Gefeliciteerd, je hebt zojuist een nieuwe pagina aangemaakt!

 


Geschreven door Randi Doddema
Laatst aangepast op