Terug naar Blog
Zo haal je alles uit reviews op je website
  • 1455
01
mrt

Zo haal je alles uit reviews op je website

Gebruikerservaringen van andere klanten zijn gigantisch belangrijk. Met recensies op je website (maar ook op andere media) creëer je vertrouwen; reviews kunnen doorslaggevend zijn als het om je conversies gaat. Daarom geven we je een aantal handvatten om alles uit je reviews te halen!

Lees verder
Websites

Verzamel recensies op je website

De eerste stap om reviews te verzamelen is een recensiemodule. Heb je nog geen recensiemodule op je website? Vraag hem dan aan bij onze helpdesk. Je hebt al een recensiemodule vanaf €150 (excl. BTW). Met zo'n module kunnen klanten je een beoordeling geven, inclusief sterren en opmerkingen. Bekijk een voorbeeld van onze eigen recensiemodule.

Recensiemodule aanvragen

Ontvang meer recensies

Meer recensies ontvangen doe je door je klanten om een review te vragen. Zo simpel is het, maar het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je handmatig klanten moet vragen om een recensie, is de kans groot dat het 'erbij inschiet'. Zorg daarom dat je dit proces automatiseert, bijvoorbeeld met een geautomatiseerde e-mail of in je bedank-brief. Ook kun je het als CTA (laten) toevoegen aan je nieuwsbrief of handtekening van je e-mail.

TIP: Maak het je klanten gemakkelijk! Stuur je een e-mail? Gebruik dan de URL van je recensiepagina. Stuur je een brief? Plaats dan een QR-code op je brief. Zo voorkom je dat klanten een lange URL moeten overtypen.

Ook belangrijk: Google Reviews

Wanneer je een Google Mijn Bedrijf-pagina hebt, is de kans groot dat je ook reviews verzamelt op Google. Goede Google-recensies hebben een positief effect op je (lokale) SEO, dus ook Google Reviews zijn het waard om te verzamelen. 

Lees ook: Ontdek 5 handige voordelen van Google Mijn Bedrijf

Deel je positieve reviews!

Heb je een positieve review ontvangen? Dan mag iedereen het weten, toch? Laat potentiële klanten weten hoe anderen over je denken en deel je positieve recensie op social media. Je slaat dan twee vliegen in één klap, want je hebt ook weer leuke content om over te schrijven (download onze contentkalender!) op je sociale media. 

Sander van der Veen

Planner / Full stack developer

MEER WETEN?