Terug naar Blog
Een Lightspeed webshop starten in 5 simpele stappen!
  • 1265
19
mei

Een Lightspeed webshop starten in 5 simpele stappen!

Wil je graag een professionele webshop? Omdat je je 100% wil gaan focussen op eCommerce of omdat je de producten uit je fysieke winkel ook online wilt aanbieden? Dan is een Lightspeed webshop van NC-websites echt iets voor jou!

Lees verder
Webshops

 Bij NC-websites op de koffie

De eerste stap van een nieuwe webshop is een goed gesprek met een kop koffie op ons kantoor in Winschoten. Daar bespreken we uitgebreid de wensen voor je nieuwe webshop; welke producten ga je verkopen? Wie is je doelgroep? Wat wil je uitstralen? Met welke bijzonderheden moeten we rekening houden? 

Wij bouwen jouw nieuwe webshop

Wij gaan voor je aan de slag! We regelen alles rondom een domeinnaam, melden je aan bij Lightspeed eCom en designen een passende template die naadloos bij jouw huisstijl en producten aansluit. Daarnaast verzorgen we andere belangrijke landingspagina's voor je, zoals een over ons-pagina, FAQ en andere belangrijke informatie. Jouw wensen en behoeften staan hierin centraal; we bouwen alle functies in die jij nodig hebt om je klanten een prettige shopervaring te geven. Ten slotte koppelen we je Mollie-gegevens, zodat je betalingen kunt ontvangen. Heb je een fysieke winkel en wil je je kassa koppelen aan je webshop? Ook dit regelen we voor je, samen met onze partner KassaNet Nuus. Je nieuwe webshop is nu klaar om ingericht te worden!

Bekijk OOST Werkkleding, dé webshop voor dameswerkkleding

Aan de slag met producten!

Nu is het tijd voor het belangrijkste: het toevoegen van de producten. Heb je ontzettend veel producten klaarstaan in een Excel-bestandje? Dan importeren wij die voor je. Losse producten kun je nu zelf gaan toevoegen. Je bepaalt de foto, de prijs en de varianten (zoals kleur, (for)maat, etc.). Ook kun je gerelateerde producten toevoegen en bouwen we productfilters voor je in. Zo maak je je bezoekers het makkelijk om producten te zoeken en om meer producten aan hun winkelmandje toe te voegen. 

Geef potentiële klanten een extra zetje

Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je je (potentiële) klanten kunt overhalen om een bestelling in je webshop te doen! Denk bijvoorbeeld aan gratis verzending (boven een x bedrag), kortingscodes, actieprijzen en nog veel meer! In je nieuwe Lightspeed shop bepaal je makkelijk zelf hoe je hier invulling aan wilt geven!

Shoppen maar!

Je gloednieuwe webshop is nu klaar voor gebruik! Het enige dat je nu nog te wachten staat is het aantrekken van nieuwe potentiële klanten. Hoe je dat doet? Ons online marketingteam denkt graag met je mee!

Lesley Wester

Webshop specialist

MEER WETEN?