Terug naar Blog
5 redenen om eigen foto's op je website te gebruiken
  • 1206
19
aug

5 redenen om eigen foto's op je website te gebruiken

Het is internationale dag van de fotografie! Hoog tijd om meer te vertellen over één van de belangrijkste soorten content voor je website.

Lees verder
Websites

Waarschijnlijk hoeven we je niet te overtuigen van het belang van beeldmateriaal op je website; één afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Maar hoe je dat beeldmateriaal invult kan natuurlijk op verschillende manieren; ga je zelf aan de slag met foto's? Gebruik je stockfoto's? Of ga je voor een professionele fotoshoot? Ter ere van de internationale dag van de fotografie vertellen we je graag waarom je in ieder geval eigen beeldmateriaal zou moeten gebruiken!

Je creëert een goede match met je website

Door eigen foto's te gebruiken, kun je je beeldmateriaal perfect aan laten sluiten op je huisstijl en je imago. Hierdoor komt je website professioneler over. Daarnaast heb je zelf de regie over de beeldverhouding van foto's; heb je smalle headers op je website? Geen probleem! Met eigen beeldmateriaal zorg je voor de juiste beeldverhouding van alle beeldmateriaal op je website.

Eigen foto's komen persoonlijker over

Met eigen beeldmateriaal straal je meer professionaliteit uit, maar tegelijkertijd kom je ook persoonlijker over. Bezoekers van je website hebben direct een goed beeld bij je bedrijf en je medewerkers. 

Je hebt ongelimiteerde creativiteit

Ga je aan de slag met eigen foto's? Dat is geweldig, want dan kun je ongelimiteerde creativiteit kwijt in je foto's. Je bepaalt zelf wat je wilt (laten) fotograferen, in welke setting, met wie, enzovoorts. Zo krijg je het ideale beeldmateriaal.

Het is beter voor je vindbaarheid

Wil je graag goed online vindbaar zijn? Ook dan kun je beter kiezen voor eigen foto's! Het gebruik van stockfoto's heeft een negatieve impact op je SEO, omdat het geen unieke afbeeldingen zijn. Google wil duplicate content graag beperken; dat geldt voor teksten, maar dus zeker ook voor afbeeldingen!

Je hebt nooit gedoe met eigendomsrechten

Zorg dat je altijd rechtmatig verkregen foto's op je website plaatst. Sommige afbeelding zijn rechtenvrij, anderen kun je verkrijgen door ze te kopen (zoals stockfoto's). Haal echter nooit zomaar afbeelding van het internet, want daar kunnen hoge boetes aan verbonden zijn. Door eigen foto's te gebruiken, heb je nooit gedoe met eigendomsrechten van beeldmateriaal.

Egbert Nijkamp

Fotograaf

MEER WETEN?