Terug naar Blog
Is jouw webshop al klaar voor Black Friday?
  • 1304
29
okt

Is jouw webshop al klaar voor Black Friday?

De vorige keer hebben we al besproken hoe je met online marketing kunt inspelen op Black Friday. Maar is jouw webshop ook al klaar voor de Black Friday-gekte? Hieronder geven we je een paar tips om de conversie tijdens Black Friday te verbeteren.

Lees verder
Webshops

Licht producten uit

De periode voor Black Friday is een goed moment om aanbiedingsproducten uit te lichten waarop je extra aandacht wilt vestigen. Welke producten zijn op dit moment belangrijk voor je klanten? Denk hierbij aan seizoensgebonden producten, cadeautips voor Sinterklaas of kerst. 

Gebruik pop-ups op je website

Heb je een speciale, specifieke aanbieding voor Black Friday? Gebruik dan een pop-up! Hiermee breng je de aandacht naar een specifiek product, kortingscode of weggevertje. Pro tip: Maak exit popup. Wanneer bezoekers de website verlaten, krijgen ze nog één keer je aanbieding te zien. 

Maak een kortingscode

Heb je een Lightspeed webshop? Maak dan een kortingscode voor je klanten! Je kunt de korting voor specifieke producten bepalen. Vervolgens kun je je kortingscode met je (potentiële) klanten delen met een mailing, social media en/of advertenties.

Lees ook: Zet je online marketingkanalen in voor Black Friday!

Maak een Black Friday landingspagina

Heb je een specifiek product waaraan je extra aandacht wilt schenken tijdens Black Friday? Of een bijzondere actie? Overweeg dan het maken van een speciale Black Friday landingspagina. Op die manier kun je gemakkelijk alle informatie over je actie kwijt en kun je je bezoekers altijd direct naar de juiste pagina sturen. Hoe je gemakkelijk een nieuwe pagina aanmaakt op je NC-website lees je hier.

Lees ook: 6 tips voor de ideale landingspagina

Pas (tijdelijk) je header aan

Heb je een header op je homepage staan? Dan is dit een goed moment om je header aan te passen. Met een mooie foto, een pakkende tekst en een duidelijke CTA breng je je bezoekers direct naar de juiste landingspagina of naar je webshop.

Lesley Wester

Webshop specialist

MEER WETEN?