Terug naar Blog
5 essentiële onderdelen van een goede nieuwsbrief
  • 1420
10
mei

5 essentiële onderdelen van een goede nieuwsbrief

Er zijn verschillende vormen van e-mailmarketing, maar de nieuwsbrief is misschien wel de meest bekende en meest gebruikte. Maar welke onderdelen zijn nou echt essentieel voor een nieuwsbrief?

Lees verder
Online Marketing

Een pakkende onderwerpregel

Voor een goede nieuwsbrief heb je als eerste een goed onderwerp nodig. Een pakkend onderwerp is de sleutel naar het openen van een e-mail. Het is namelijk heel goed mogelijk dat een percentage van jouw ontvangerslijst de e-mail niet opent. Een aantal handige tips:

  • Maak de lezer nieuwsgierig
  • Zet in op de FOMO (Fear Of Missing Out): laat de lezer denken dat ze dit écht moeten lezen
  • Zet de belangrijkste keywords aan het begin van de ontwerpregel

Een responsive design

Nog te vaak zien we nieuwsbrieven voorbij komen die worden geschreven voor desktopgebruikers. Een pdf of word-documentje toevoegen aan een e-mail: het kan echt niet meer. Zorg dat je nieuwsbrief goed op mobiele apparaten gelezen kan worden. Door voor e-mailsoftware met een responsive design te kiezen zit je altijd goed, op welk apparaat de nieuwsbrief ook wordt geopend.

Laat je nieuwsbrieven door NC-Websites versturen! We zorgen altijd voor een responsive design!

Je eigen huisstijl

Verstuur je nieuwsbrief altijd in je huisstijl! Gebruik je kleurenpallet, logo, lettertype, etc. Het zorgt voor een gelikte overgang tussen je nieuwsbrief en je website, lijkt ontzettend professioneel en wekt bij het openen van de mail direct herkenning op!

Belangrijk: goede CTA's

Bedenk wat het doel van je nieuwsbrief is en zorg ervoor dat je het je lezers gemakkelijk maakt. Laat je je nieuwste producten zien? Licht je je blogberichten van de afgelopen maand uit? Link de afbeeldingen dan altijd naar het product in je webshop of je blogbericht. Gebruik daarbij duidelijke CTA's (call-to-actions), roep op tot actie! Wat wil je dat de bezoeker met jouw nieuwsbrief doet?

De mogelijkheid tot uitschrijven

Volgens de AVG ben je verplicht je lezers de mogelijkheid te geven om zich op ieder moment uit te schrijven van je verzendlijst. Daarnaast mag het niet te veel moeite kosten om je te kunnen uitschrijven. 

Bij NC-Websites zorgen we er altijd voor dat je aan de AVG voldoet!

Dennis Vlap

Online marketeer

MEER WETEN?