Terug naar Blog
Medewerker in beeld: een dag meelopen met Sander
  • 1713
04
jun

Medewerker in beeld: een dag meelopen met Sander

Hij is begonnen als webdesigner, maar na bijna 10 jaar bij NC te hebben gewerkt houdt hij er veel meer werkzaamheden op na. Zo houdt hij zich bezig met de planning, dingen regelen en onze helpdesk. Vandaag lopen we een dag mee met onze collega Sander.

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Na mijn opleiding ICT-beheer werkte ik in Groningen, maar ik was op zoek naar iets anders. NC-Websites had een vacature op Facebook staan, dus daar heb ik op gereageerd. Omdat ik in Winschoten woonde, kon ik er mooi op de fiets heen. Ik weet nog dat ik op een middag langskwam op het sollicitatiegesprek en dat ik ’s avonds al websites aan het bouwen was. Ik begon eigenlijk als parttimer, maar binnen 2 à 3 week werkte ik er al full-time. In november is dat alweer 10 jaar geleden.

Wat doe je bij NC-websites?

Echt een functieomschrijving heb ik niet. Eigenlijk ben ik een soort duizendpoot op kantoor: ik hou me bezig met plannen, webdesign, dingen regelen, stagiaires aansturen, de helpdesk bijhouden, eigenlijk bemoei ik me overal mee, haha. Het houdt dus echt niet op bij websites bouwen, ik vind alles wel leuk!

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdagen zijn ontzettend chaotisch! Ik vlieg van links naar rechts, van hot naar her. Ben ik net met het ene bezig, dan ga ik alweer met het andere bezig. Gelukkig heb ik een goed geheugen. Soms zijn er dagen bij dat ik met tot wel 15 websites ben bezig geweest op de helpdesk. In de helpdesk komen allerlei e-mails van klanten en collega’s die ondersteuning nodig hebben. Er moeten probleempjes worden opgelost, mensen hebben soms per ongeluk iets verwijderd van de website, iemand heeft ondersteuning nodig bij de e-mail of ik leg aan iemand ons systeem uit. Of er moet iets worden toegevoegd aan een website, zoals een nieuwe landingspagina of een extra module. Ook zitten er vaak spoedklusjes bij. 

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Die variatie is wat mijn werk zo leuk maakt. Hoewel ik het soms ook wel fijn vind om op één project te werken, vind ik het geweldig om met verschillende klanten te werken en anderen te helpen. Als je de dag begint, heb je geen flauw idee hoe de dag eruit zal gaan zien. Daar beleef ik veel plezier aan!

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Eigenlijk heb ik te veel hobby’s, haha. Ik ga graag met vrienden een biertje drinken, leuke dingen doen met mijn vriendin, voetballen, padellen en af en toe slinger ik de Playstation aan. Ik kom niet altijd overal aan toe en daarnaast mag ik ook graag op de bank liggen om een serie te kijken.

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Ik ben een voorstander van flexplekken; ik ben van mening dat je eigenlijk geen vaste plek moet hebben, zodat je steeds afwisselend met verschillende collega’s werkt. Maar ik moet toch toegeven dat links achterin het kantoor mijn favoriete werkplek is. Ik kan er alles mooi overzien. Mijn andere favoriete plek is de stamtafel. Na zo’n lange, chaotische dag vind ik het heerlijk om een biertje open te trekken met collega’s.

Sander van der Veen

Planner / Full stack developer

MEER WETEN?