Terug naar Blog
Medewerker in beeld: 3D sudoku's met Ron
  • 1663
18
feb

Medewerker in beeld: 3D sudoku's met Ron

Onze collega Ron werkt al bijna 2,5 jaar als full stack developer bij NC! Programmeren doet hij niet alleen bij ons op kantoor, maar ook thuis! Zo draait hij er niet alleen mooie projecten uit, maar ook 3D sudoku's en andere projecten!

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Ik had al wat ervaring met webdevelopment, dat heb ik tijdens mijn studie gebruikt voor niet-webdevelopment dingen. Ik had dat geleerd omdat ik bezig was voor een minor Art en Technology, waarvoor ik een instrument heb gemaakt. Het was een microcontroller dat via bluetooth was verbonden aan een telefoon. Wanneer je dan het instrument bewoog kon de telefoon geluid maken en op die manier kon je dat dan gebruiken als instrument. Ik kwam bij NC-Websites binnen met mijn CV onder de arm, toen ik opzoek was naar werk. De volgende dag kon ik langskomen voor een gesprek en de dag daarna had ik mijn eerste werkdag. Dat is nu bijna 2,5 jaar geleden.

Wat doe je bij NC-websites?

Oplossingen vinden voor problemen. Voor onze klanten, maar ook voor onszelf. De klant wil iets kunnen doen, wij kijken dan hoe we dat met onze technologie klaar kunnen krijgen. Soms is het ook iets kleiners. Een knop die niet werkt, bijvoorbeeld. Dan gaan we kijken waarom iets niet doet wat het wel moet doen. Voor onze klanten ben ik een programmeur, maar de technische functieomschrijving is full stack webdeveloper. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

's Ochtends beginnen Jonathan en ik met het behandelen van tickets die we binnen krijgen vanuit klanten en collega's. Ze lopen dan tegen een technisch probleem aan of ze moeten iets geregeld hebben. Daarna gaan we met onze eigen projecten bezig. Dat kan een project voor een klant zijn, zoals een intranet, webapplicatie, API-koppeling, CRM of andere oplossing voor een vraagstuk. Maar we werken ook geregeld aan ons de ontwikkeling van ons eigen CMS.

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Probleemoplossend denken vind ik mooi, puzzeltjes oplossen. En het is natuurlijk gezellig met collega's. Wanneer ik werk doe voor klanten, werk je vaak aan een klein gedeelte van het geheel, maar ons CMS is één grote puzzel. Je moet met zo veel dingen rekening houden, daarom vind ik het wel leuk om aan het CMS te sleutelen.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik luister enorm graag naar muziek van allerlei genre's. Maar ik ben in m'n vrije tijd ook wel aan het programmeren. Dan werk ik vaak aan open source projectjen, waarbij je je eigen code openstelt aan anderen en je codes van anderen gebruikt: het is een mooi ecosysteem waar je veel van kan leren. Spelletjes maken doe ik ook graag, daar heb ik ook een opleiding voor gevolgd. Een tijdje terug heb ik voor de Global Game Jam een 3D Sudoku puzzel ontworpen. Je moet dan in 48 uur een game ontwikkelen. 

Bekijk de 3D Sudoku game van Ron

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Maakt mij niet uit waar ik zit, overal is het wel gezellig. Maar als ik me op het werk wil concentreren dan zet ik gewoon mijn koptelefoon op, haha.

Ron Dekker

Programmeur

MEER WETEN?