Terug naar Blog
Medewerker in beeld: online marketeer Randi
  • 1216
15
sep

Medewerker in beeld: online marketeer Randi

Randi werkt nog geen twee jaar bij ons, maar het voelt als veel langer. Naast SEO optimalisaties weet ze heel goed haar weg te vinden in tekstschrijven en social media. Vandaag vertelt ze meer over haar leuke werk binnen NC. Benieuwd? Lees snel verder!

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Ik ben bijna twee jaar geleden bij NC begonnen als online marketeer. Na mijn bachelor Bedrijfskunde en master Marketing aan de RUG ging ik op zoek naar werk. Ik deed een open sollicitatie als marketeer, omdat ik wist dat NC een online marketingafdeling had. Ik kreeg de opdracht om een website van top tot teen te analyseren op marketingvlak. Nadat ik de opdracht had ingeleverd kon ik aan de slag om mee te draaien op de online marketingafdeling!

Wat doe je bij NC-websites?

Ik ben online marketeer bij NC, maar in de praktijk hou ik me met name bezig met SEO-werkzaamheden. Dat betekent dat ik websites van onze klanten analyseer en optimaliseer om ze zo hoog mogelijk te laten scoren in Google. Daarnaast houd ik onze social media bij en word ik af en toe gevraagd om teksten te schrijven voor een nieuwe website. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

’s Ochtends begin ik altijd met een kop koffie en het lezen van nieuwe e-mails. Vaak plan ik die ochtend dan een bericht in voor onze social media. Daarna ga ik aan de slag met optimalisaties. Met sommige websites ben ik eens per maand aan de slag; andere zit ik wekelijks bij. Iedere website en branche heeft zijn eigen uitdagingen en dat maakt een werkdag ontzettend divers. Tijdens de middagpauze gaan Jonathan en ik vaak even een rondje door Winschoten wandelen. 

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Wat me ontzettend motiveert, zijn goede resultaten die je voor je klanten behaalt. Maar het allerleukste aan mijn werk vind ik mijn collega’s. We werken veel samen op ons kantoor, binnen de online marketingafdeling maar ook daarbuiten. Ik heb mijn technische collega’s vaak nodig voor aanpassingen op onze websites, zij hebben mij soms nodig voor tekst of een snelle spellingcontrole. Er wordt hard gewerkt op ons kantoor, maar er is altijd ruimte voor een grapje en slechte humor. Daar hou ik van!

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Tot voor kort besteedde ik graag tijd aan make-up, motorrijden en fitnessen, maar sinds we zijn begonnen met de verbouwing van ons nieuwe huis worden de weekenden en avonden vooral daaraan besteed (al zijn mijn collega's ervan overtuigd dat ik de hele dag op de bank lig).

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Ik denk dat mijn favoriete plek in de Blue Room is. Dat is de plek waar we inspirerende gesprekken met klanten hebben en overleg met collega’s voeren. 

Randi Doddema

Online marketeer

MEER WETEN?