Terug naar Blog
  • 1706
28
mrt

Medewerker in beeld: Janneke

Onze vormgeefster Janneke werkt nu een dik half jaar bij NC, maar ze heeft haar plek al helemaal gevonden! Ze maakt de mooiste websiteontwerpen, zorgt ervoor dat klanten hun materialen aanleveren én weet haar werk bij NC te combineren met het gezinsleven. Meer weten over Janneke en haar leuke werk? Lees dan gauw verder!

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Sinds augustus vorig jaar ben ik werkzaam bij NC! Een oud-collega (en vriendin) tipte mij om eens bij NC langs te gaan. Ik heb hier wel over getwijfeld omdat ik geen specifieke ervaring heb met het ontwerpen van websites en eerder ook niet in deze branche heb gewerkt. Maar het creatieve is na mijn opleiding Multimedia Design altijd blijven kriebelen, om deze reden heb ik besloten het gesprek toch aan te gaan! Zo gezegd zo gedaan, nu werk ik dus sinds een dik half jaar met veel plezier aan allerlei designs. 

Wat doe je bij NC-websites?

Ik ben verantwoordelijk voor de vormgeving van de websites. Wanneer ik een ontwerp klaar heb bespreek ik dit samen met de klant. Is de klant akkoord met het ontwerp? Top! Dan zet ik het door naar de planning. Wil de klant nog wat aanpassingen? Dan verwerk ik dat eerst. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle materialen (denk hierbij aan foto’s, teksten, logo’s, voorwaarden, etc) die mijn collega’s van de bouw nodig hebben aangeleverd worden door de klant. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Wanneer ik binnenkom moet ik eerst even uitrusten. Van mijn ochtendritueel met twee kleine kinderen ben ik al bekaf. Wanneer ik weer opleef begin ik met mijn mailbox te legen en ons interne track&trace systeem (hierin houden we bij in welke fase van het project we zijn, daarnaast kan de klant hier zijn/haar materialen aanleveren). Als ik dat allemaal op orde heb begin ik aan mijn ontwerpprojecten!

Voordat ik tot een goed ontwerp kom, doe ik eerst inspiratie op en maak ik een moodboard. Een website is veel meer dan een mooi plaatje, het moet ook logisch en functioneel zijn. Daarom maak ik altijd eerst een schets en schrijf of teken ik voor mijzelf uit welke richting ik op wil. Wanneer dat klaar is kan het echte ontwerpen beginnen!

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Oeh.. wat niet? Naast dat mijn werk heel afwisselend is, van ontwerpen tot klantgesprekken tot organiseren, werken we in een ontzettend leuk team. Leuk werk is belangrijk, maar leuke collega’s minstens zo!

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Met twee kleine kinderen en een man is er niet veel vrije tijd over! Wanneer die allemaal op bed liggen besteed ik mijn tijd meestal rustig op de bank, op de hometrainer of alsnog achter mijn laptop om nieuwe dingen te ontwerpen of leren. Daarnaast zie ik altijd wel iets in huis om op te knappen: een muurtje verven of een meubel opknappen vind ik ook erg leuk om te doen! 

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Het magazijn! Bij de voetbaltafel en airhockeytafel, helaas heeft nog niemand tegen me durven spelen. Dat zal nu wel komen