Terug naar Blog
Medewerker in beeld: hoe Dennis bij NC terechtkwam
  • 1590
18
aug

Medewerker in beeld: hoe Dennis bij NC terechtkwam

Toen Dennis bij NC-websites kwam werken, hield hij zich vooral bezig met sales en projectbegeleiding. Nu, 4,5 jaar later, zorgt hij ervoor dat de online marketingafdeling van NC in kannen en kruiken is. Vandaag vertelt Dennis over zijn leuke werk bij NC-websites.

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Ik deed de opleiding Commerciële Economie aan de Hanze Hogeschool in Groningen en kwam bij NC-Websites terecht als stagiair. Dat is inmiddels 4,5 jaar geleden. Lennart deed toen nog in zijn eentje de sales, marketing en projectbegeleiding. Aangezien wij op kantoor altijd zeggen "één is geen", werd ik gelijk in het diepe gegooid en nam ik een groot deel van Lennart zijn taken over. Zo was ik naast online marketinggerichte taken ook veelal bezig met het voorbereiden van projecten voor mijn collega’s van de bouw.

Ik had destijds een A3 papier met alle projecten die gebouwd moesten worden en markeerde elk project met een label. Elke website die werd verkocht kreeg een rood labeltje, als de materialen waren verzameld kreeg het een geel labeltje en als alles klaar was om te bouwen werd het groen gelabeld. Mijn doel was om iedere project binnen een maand van een rood labeltje naar een groen labeltje te krijgen. Ook hield ik contact met de klant tijdens het bouwen van de website. Momenteel doen mijn collega’s van de bouw dit zelf. Dat waren mijn begintaken, maar de vraag naar online marketing begon al snel te groeien.

Na mijn stage heb ik de zomervakantie doorgewerkt en heb ik daarna nog 1,5 jaar deeltijd gewerkt i.v.m. mijn honours minor gericht op ‘het nieuwe ondernemen’ en verkopen op adviserende wijze. Met deze kennis hebben Lennart en ik samen een smoel aan de online marketingafdeling gegeven. Onze ideeën hadden we op een groot vel papier geschreven wat je als het ware kon uitrollen: de WC-rol. Welke problemen en behoeftes heeft de klant en hoe kunnen wij hierop inhaken? Tot op de dag van vandaag ben ik bezig om dat verder uit te breiden. 

Wat doe je bij NC-websites?

Mijn taken binnen NC-websites zijn het laten groeien van de online marketingafdeling, het controleren van de afdeling en als een soort overhangende paraplu kijken naar onze klanten. Naast deze managementrol ben ik gespecialiseerd in verschillende uitvoerende werkzaamheden, zoals SEA (adverteren in zoekmachines), mailingen en social media marketing. Zo heb ik naast een strategische functie ook een uitvoerende functie binnen NC-Websites.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Ik start mijn dag altijd met een kop koffie en het beantwoorden van mijn mailbox. Vervolgens kijk ik wat er moet gebeuren aan de hand van een takenlijst en geef ik elke taak een bepaalde prioriteit mee. Dit maakt het voor mij makkelijker om mijn werkzaamheden uit te smeren over een dag. Hoe mijn dag er vervolgens uit ziet is heel verschillend: gesprekken met klanten, offertes maken, strategieën bedenken, teamoverleg, campagnes opzetten, innoveren en ga zo maar door. Wel probeer ik mijn ochtend vrij te houden voor kleine werkzaamheden of spoedklusjes waardoor ik de middag vrij hou voor grote projecten. Door de diversiteit in mijn werk spring ik vaak van hot naar her en laat ik nog wel eens dingen achter mijn kont slingeren (ter grote ergernis va mijn collega Steven ).

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Wat mijn werk bij NC-Websites zo leuk maakt is dat je met allerlei mooie bedrijven uit de regio samenwerkt om samen tot een succes te komen. Aangezien ons portfolio zo divers is kom je in aanraking met allerlei branches. Dit vind ik enorm interessant want je leert elke dag wel weer iets nieuws over een bepaalde branche. Verder vind ik het echt leuk om in de cultuur van een bedrijf te duiken en te kijken hoe we digitaal onze bijdrage kunnen leveren om doelstellingen te behalen. 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Boxen is voor mij echt een manier om mijn hoofd leeg te maken. 2x per week kan ik mezelf geestelijk helemaal resetten. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het zorgt ervoor dat ik optimaal kan presteren. Je slaat alles letterlijk en figuurlijk even van je af. Daarnaast vind ik het leuk om onder de mensen te zijn. Ik ben vaak met vrienden, ook doordeweeks, en iedere zondag ga ik even langs mijn ouders. Dat vind ik ook heel belangrijk.

Wat is je favoriete plek op kantoor?

De stamtafel is mijn favoriete plek. Het staat volledig In het teken van socializen, ik hou daarvan. Lekker praten met elkaar, een biertje drinken met collega’s. De stamtafel is groot, dus iedereen kan eraan gaan zitten.

Dennis Vlap

Online marketeer

MEER WETEN?