Terug naar Blog
Groen Groep Eelde: een maatwerk B2B webshop
  • 1364
04
feb

Groen Groep Eelde: een maatwerk B2B webshop

De afgelopen weken hebben collega's Jonathan en Steven veel gewerkt aan een ontzettend leuk project: een zakelijke webshop vol bomen, planten en bloemen, met uitdagingen zoals een slimme zoekfunctie, een 'persoonlijk assortiment' en een koppeling met het ERP-systeem.

Lees verder
Case

Over Groen Groep Eelde

Voor veel hoveniers, tuincentra, grootgroenvoorzieners, gemeenten en bloemisten zal Groen Groep Eelde geen onbekende naam zijn. Met topkwekers, vakkundige medewerkers en goede logistiek voorziet Groen Groep Eelde deze ondernemers van bomen, vaste planten, rozen, coniferen en meer.

Ga naar Groengroepeelde.nl

Behoefte aan een nieuw systeem

Sinds 1 januari 2021 is Groen Groep Eelde een volledig zelfstandig bedrijf. Hierdoor was er behoefte aan een eigen systeem. Groen Groep Eelde gaat deze nieuwe uitdaging aan met een nieuw ERP-systeem - dat speciaal voor de groenvoorzieningbranche is ontwikkeld - en een gekoppelde webshop van NC-Websites.

Onze oplossing: B2B webshop

Dankzij de koppeling met het ERP-systeem, hebben we een webshop kunnen bouwen die voorraadinformatie onttrekt en bestelling inschiet naar het softwaresysteem. Omdat de voorraad zowel door de webshop als door de Cash & Carry wordt gemuteerd, wordt de voorraad meerdere keren per dag geüpdatet. Een klant heeft toegang tot de webshop met inloggegevens. Nieuwe klanten kunnen ook inloggegevens aanvragen. Klanten krijgen een duidelijk overzicht van de te bestellen producten. Deze kunnen aan een winkelwagentje worden toegevoegd voor een bestelling, maar ook aan het persoonlijke 'assortiment'. Op die manier kunnen klanten een lijstje opbouwen van hun eigen assortiment; handig voor de volgende bestelling of voor het maken van offertes. De webshop heeft een goede zoekfunctie en filters, zodat klanten gemakkelijk hun gewenste producten kunnen vinden.

Jonathan Bisschop

Programmeur

MEER WETEN?