Terug naar Blog
Tijdloos genieten van de sfeer, geur en beleving van het buitenleven
  • 1779
19
nov

Tijdloos genieten van de sfeer, geur en beleving van het buitenleven

Een jaar nadat Els Nuus van start ging met haar webshop Westerwoldse Hoeve, opende zij begin november een fysieke atelierwinkel in haar woonboerderij in Wedderveer. Hiermee geeft ze de passie en liefde die zij in haar business stopt verder vorm. Klanten kunnen er terecht voor de sfeer, geur en beleving van landelijke woondecoraties, ambachtelijke zeepjes en handgemaakte kransen en toeven. Het tijdloos genieten van het buitenleven kan dus nu zowel online als op locatie. 

Lees verder
Case

Onderneemster Els Nuus van de Westerwolde Hoeve

Onder het motto ‘tijdloos genieten van het buitenleven’ verkoopt De Westerwolde Hoeve in Wedderveer sfeer, geur en beleving. Vorig jaar oktober opende onderneemster Els Nuus haar webshop (www.westerwoldehoeve.nl) en dat werd snel een succes, de verkopen lopen als een trein. Sinds begin deze maand kunnen klanten ook terecht in de atelierwinkel aan de Hoofdweg in Wedderveer.

Ziel en zaligheid

Els legt ziel en zaligheid in haar onderneming. “Ik doe dit met passie, vind het ontzettend leuk. En dat wil ik ook uitstralen. Zo staat er centraal in de atelierwinkel een koffietafel, waar bezoekers even op hun gemak wat kunnen drinken en een praatje maken”, vertelt zij. Eigenlijk was het helemaal niet haar bedoeling om een fysieke zaak te openen: “Maar ik kreeg van diverse klanten van de webshop de vraag of ze langs mochten komen. En in onze woonboerderij in Wedderveer hadden we de ruimte en ik vind het erg leuk om mensen de sfeer, geur en beleving van de collectie te laten ervaren.”

Kransenkoningin 

Westerwolde Hoeve verkoopt landelijke woondecoraties, handgemaakte soapbars en kwalitatief hoogwaardige kaarsen. Specialiteit van het huis zijn de handgebonden kransen en toeven die Els zelf maakt onder de naam Kransenkoningin. “Dit doe ik al langer en hiermee heb ik inmiddels een behoorlijke klantenkring opgebouwd. Met het maken van een krans of toef ben ik gemiddeld een paar uur bezig. En de vraag is dermate groot, dat ik er veel meer dan veertig uur per week mee kwijt ben. Maar ik doe dit met passie, hier ligt mijn hart en dan voelt het niet als werk.”

Naamsbekendheid

Voor de bouw en het ontwikkelen van naamsbekendheid van de webshop schakelde Els NC-websites in. Onder meer dankzij uitgekiende online marketing en de aansprekende collectie begon de online winkel snel goed te lopen. Al een jaar na de opening heeft ze de tweede versie van haar webshop in gebruik genomen. Ze vertelt: “Ik wilde een webshop met meer mogelijkheden. Bij de opening van mijn atelierwinkel wilde ik bovendien een koppeling van het KassaNet Nuus kassasysteem - van het bedrijf van mijn echtgenoot Tom - aan het voorraadbeheersysteem van de webshop. Ik ben een perfectionist en wil dat alles tot in de puntjes voor elkaar is. NC heeft dat gerealiseerd door heel goed te luisteren naar mijn wensen en zich echt te verdiepen in mijn business.”

Toekomst

Nu de atelierwinkel is geopend, blikt Els ook nog even vooruit: “Ik hoop de collectie en hoeveelheid items in de webshop verder te gaan uitbreiden. Ook krijg ik veel vraag van mensen die graag een workshop kransen en toeven maken willen volgen. Op die vragen had ik eigenlijk niet gerekend. Ik ga er de komende tijd hard over nadenken of ik dit wil oppakken. En zo ja, hoe ik dat dan vorm zou willen geven. Want als ik het doe, dan wil ik dat het staat als een huis. Want alleen dan kan ik het doen met de passie en liefde die dit werk zo leuk maken.”