Support & Kennisbank > CMS > NCCMS > Interne/externe links en knoppen toevoegen aan een pagina of blogbericht

Interne/externe links en knoppen toevoegen aan een pagina of blogbericht

Wil je in een pagina of blogbericht verwijzen naar een andere pagina op je website? Of naar een andere website? Je leest hier hoe je dit in een handomdraai doet.

Interne links toevoegen

Wil je linken naar een pagina binnen jouw website? Volg dan de volgende stappen:

1. Selecteer de tekst die je wilt gebruiken voor je linkje (de ankertekst). Selecteer de knop 'hyperlink invoegen/bewerken' 

2a. Onder 'Link list' kun je vervolgens kiezen uit verschillende categorieën. Wil je een gewone contentpagina gebruiken? Dan vind je die onder 'content'. Verder vind je hier blogcategorieën, blogitems, webshopcategorieën en webshopproducten. Selecteer de pagina die je wilt gebruiken en klik op 'Oké'.

2b. Staat je pagina er niet bij? Dan kun je handmatig een URL invullen in 'Url'. Kopieer dan de link van de pagina, maar verwijder de domeinnaam die ervoor staat. Gebruik niet de SEO-vriendelijke URL, maar die URL die je ziet als je bent ingelogd.

Knoppen toevoegen

Om knoppen toe te voegen, volg je dezelfde stappen als bij het invoegen van een interne link.

Onder 'Class' vind je verschillende soorten knoppen. De eerste 3 knoppen zijn custom en zijn speciaal voor jouw website gemaakt, zodat ze bij je website passen. Klik vervolgens op 'Oke'. 

Nu heb je een knop toegevoegd, zoals deze:

 Knop 1 Knop 2 Knop 3

Externe links toevoegen

Het invoegen van een externe link werkt op dezelfde manier als het toevoegen van een interne link. Vul de volledige URL van die pagina in. Onder 'doel' klik je nu op 'Nieuw venster'. Wanneer iemand dan op de link klikt, opent er een nieuw venster of tabblad. Zo raak je de bezoeker niet kwijt wanneer ze op de externe link klikken.


Geschreven door Randi Doddema
Laatst aangepast op