Terug naar Portfolio

Vernieuwen website SOOOG

Gepubliceerd op:
Vernieuwen website SOOOG

Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG) kreeg een nieuw logo en nieuwe huisstijl. In navolging daarvan liet de stichting ook haar website vernieuwen. De site, die ook al werd gebouwd door NC-websites, kreeg een frisse uitstraling, diverse extra functionaliteiten en is nu aanzienlijk gebruiksvriendelijker.

Kindvriendelijke uitstraling

De kleurrijke huisstijl, het logo en de vernieuwde website geven SOOOG een kindvriendelijke en dynamische uitstraling. De moderne site sluit qua sfeer naadloos aan op het werk van de stichting. Ook de indeling van de pagina’s ziet er toegankelijker uit, onder meer dankzij het gebruik van meer foto’s. 

Inhoud vernieuwde website

Naast de vorm werd ook de inhoud van de SOOOG-website ingrijpend vernieuwd. Zo kreeg elke aangesloten school een eigen infopagina en hebben wij Google Streetview per school toegevoegd. Er staat een Google Maps overzichtskaart op de site met daarop alle aangesloten scholen. Elke pin op deze kaart linkt door naar de informatiepagina van de betreffende school. Verder is er meer aandacht voor nieuws op de site, waarbij bezoekers de informatie die zij zoeken snel en goed kunnen vinden.

Responsive website

Qua techniek was een van de meest ingrijpende verbeteringen dat SOOOG nu beschikt over een volledig responsive website. De site is gebouwd voor gebruik op alle mobiele apparaten, van smartphone of tablet tot PC of laptop. Hoe groot of klein een scherm ook is, de SOOOG-website ziet er representatief uit en is eenvoudig te gebruiken. 

Content Management Systeem (CMS)

De samenwerking tussen NC-websites en SOOOG bij de revisie van de website was actief en betrokken. De webmasters van de educatieve stichting blijven net als voorheen zelf de content – tekst en foto’s – bijhouden. Het bestaande Content Management Systeem was inmiddels een aantal jaren oud en wat verouderd. Ook het CMS hebben wij daarom vernieuwd. Hiermee is de SOOOG-website ook voor de webmasters aanzienlijk klantvriendelijker. 

Klanttevredenheid website

SOOOG is al vele jaren trouw klant bij NC-websites. De samenwerking verliep ook nu weer soepel en prettig. De mensen van SOOOG zijn ingenomen met hun nieuwe website: een grote stap vooruit naar een website die weer helemaal up-to-date is.

Nieuwe website Fontana Bad Nieuweschans met SEO en Adwords campagne

NC Websites bouwde voor Kuuroord Fontana Bad Nieuweschans  een gloednieuwe meertalige website. Fontana wilde gebruiksvriendelijke internetpagina’s die naadloos aansluiten op de uitstraling van Fontana: zorgeloos ontspannen en genieten in gezonde en rustige omgeving. Voor optimale vindbaarheid zetten Fontana en NC-Websites in op SEO en een doordachte Google Adwords campagne.

Lees het hele bericht

Nieuwe website Ap Keizer met webshop gekoppeld aan CRM pakket

NC Websites in Winschoten bouwde voor Ap Keizer Reinigingstechnieken een nieuwe website met een webshop die is gekoppeld aan het CRM-systeem van het bedrijf. Hiermee optimaliseert het bedrijf in Kolham (Groningen) de automatisering van het bedrijfsproces. Zoals alle sites van NC Websites is deze website met SEO geoptimaliseerd voor vindbaarheid in zoekmachines.

Lees het hele bericht