Terug naar Corona updates

Hoe ga je als bedrijf om met de Corona-crisis? Vijf tips

Gepubliceerd op:
Hoe ga je als bedrijf om met de Corona-crisis? Vijf tips

Het Corona-virus moet verslagen worden. Dat vergt rigoureuze maatregelen. Laat je daardoor niet uit het veld slaan, maar zorg ervoor dat je klaar bent voor de toekomst als de Corona-ellende voorbij is. Dan heb je gelijk een voorsprong op de rest.

Wij merken dat onze relaties veel vragen hebben. Daarvoor zijn wij gewoon bereikbaar. Hieronder alvast een overzicht van de vijf meest gestelde vragen. Staan jouw vraag en antwoord er niet bij, neem gerust contact op. 

1. Hoe informeer ik mijn klanten?

Zorg ervoor dat je jouw klanten tijdig, duidelijk en volledig informeert. Juist in deze tijd is goede communicatie met je klanten en relaties belangrijker dan ooit. Want hoe zit het met bijvoorbeeld afspraken, bijeenkomsten, leveringen en contracten? Er zijn vele manieren om klanten te informeren, zoals je website, een nieuwsbrief, een mailing, LinkedIn, Instagram en Facebook. Wil je weten wat jij het beste kunt doen? Neem contact op.

2. Wat moeten we doen na de Corona-crisis?

Heb je door de Coronacrisis wat extra tijd? Ons advies: gebruik deze ruimte om helemaal klaar te zijn voor de tijd na de Corona-crisis. Maar wat doe je wel en wat doe je niet? Ontwikkel je visie en strategie als basis voor een gedegen online-marketingplan en eventueel salesplan. Die kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan herstel van opgelopen schade. Hoe je dat doet? Wij helpen je graag verder.

3. Welke acties kan ik nu ondernemen met het oog op de toekomst?

Juist nu is het een prima moment om relatief voordelig leads te genereren. De attentiewaarde is groot omdat veel mensen thuis werken via een online werkomgeving. Afspraken en klantcontacten vinden meer dan ooit op afstand plaats, via de online werkomgeving. Dat biedt kansen. Bijkomend voordeel: in veel gevallen doet de concurrentie een stapje terug. Het is dus makkelijker om je te onderscheiden. Al de leads die je nu binnenhaalt, helpen je straks bij het snel opschalen van je verkoop.

4. Wat kan mijn website voor mij doen?

Wat de resultaten zijn van je website, is te zien in Google Analytics. Dit pakket zit achter alle websites die wij bouwen. Wat is je positie in de Google zoekresultatenlijsten? Hoeveel bezoekers trekt je site? Hoe lang blijven die op elke pagina? Tot hoeveel gewenste, concrete actie leidt dit? Antwoorden op deze en andere vragen kun je hieruit halen. Hoe dat moet? Neem contact op met onze online marketingexperts Randi of Dennis, zij helpen je doelgericht verder.

5. Wat kan ik doen aan mijn website?

In tijden van drukte schiet het bijhouden van de website er vaak bij in. Daardoor functioneert de site minder goed dan mogelijk is. Heb je in deze crisistijd eens een paar uurtjes over? Investeer deze eens aan het up-to-date maken van je site. Doe de NC-health-check, dé ‘apk-keuring’ voor je website. Vraag hem aan bij onze deskundige Randi. Zo kom je heel eenvoudig te weten: wat is goed en wat kan beter.

Een tip: maak nieuwe content

Hoe verbeter je de (gratis) vindbaarheid en effectiviteit van je site? Een goede manier is het (laten) maken en plaatsen van nieuwe content. Denk eens aan teksten en foto’s van projecten of nieuwe producten. Of aan het schrijven van blogs, waarin jij je laat zien als expert op je vakgebied. Blogs met tijdloze kennis verbeteren de vindbaarheid van je website. Je kunt met nieuwe content dus ver vooruit werken. En heb je plannen voor campagnes direct na de coronacrisis, zorg dan ook voor bijbehorende content op je site.

Alle onze afspraken zijn de komende tijd telefonisch of via Skype.

Bel gerust 0597 870037 om met onze specialisten in gesprek te gaan

8 Inspirerende Verhalen over Oldambster ondernemers die online de Coronacrisis aanvechten

Plotseling was het daar. Corona trekt een spoor van ellende over de wereld. De volksgezondheid en het leven van heel veel mensen wordt hard getroffen, evenals de economie. Gesloten zaken, isolement en anderhalvemetersamenleving, je hebt er als ondernemer maar mee te dealen. Voor welvaart en welzijn van mensen, werkgelegenheid en economie op de lange termijn is het bedrijfsleven essentieel.

Lees het hele bericht

Verzilver NU je kans om bovenaan te staan in Google!

NC-websites is de 1e Google Partner uit de regio. Wist je dat we al ruim 8 jaar Google Partner zijn? We hebben vanuit onze samenwerking met Google een actie op poten gezet om onze klanten te ondersteunen met een kickstart in deze moeilijke tijden

Lees het hele bericht