Support & Kennisbank > CMS > NCCMS Versie 2 > Apps toevoegen aan je pagina

Apps toevoegen aan je pagina

Wil je op je webpagina een foto, bestand of een fotoalbum toevoegen? Lees hier hoe je dat kunt doen!

Binnen het NCCMS2-systeem is het mogelijk om zelf onderdelen toe te voegen aan je webpagina. Denk hierbij aan een foto, fotoalbum, downloadmodule, veelgestelde vragenmodule, etc.

De content die je zelf toe kunt voegen noemen wij "Apps". Let op: deze functionaliteit moet door een van onze webbouwers zijn ingeschakeld. 

Lukt het je niet om onderstaand stappenplan helemaal door te voeren omdat je een bepaalde knop of functionaliteit niet ziet? Neem dan contact met ons op!

Stap 1: Log als beheerder in op je website

Log in als beheerder op je website, heb je dit al gedaan en zie je de beheer balk bovenin?
Dan kun je deze stap uiteraard overslaan!

Stap 2: Klik de pagina aan waar je iets aan toe wilt voegen

Open de pagina waar je iets aan toe wilt voegen. Dit kan zowel een contentpagina zijn als bijvoorbeeld een nieuwsartikel.

Klik vervolgens op het"lay-out aanpassen"-icoontje in de beheerbalk:

Vervolgens zal de pagina overgaan in "lay-out modus". krijg je een foutmelding dat deze functionaliteit niet is ingeschakeld? Neem dan contact met ons op.

Stap 3: Voeg de app toe

Klik vervolgens op de plek waar je je element toe wilt voegen op "App toevoegen" en selecteer het type app dat je wilt toevoegen:

Stap 4: Apps rankschikken

Vervolgens is je app toegevoegd!

Ziet je app eruit als een "blanko vlak"? Geen zorgen! Dit komt omdat je app nog niet is ingevuld, dit komt aan bod in de volgende stap:

Heb je meerdere apps onder elkaar? Dan kun je de volgorde nog wijzigen door middel van de pijltjes.
Mocht je een app willen verwijderen, dan is dit mogelijk door middel van het verwijder-icoontje.

Stap 5: Opslaan

Klik nu rechtsbovenin op het "Opslaan"-icoontje om de indeling op te slaan. Vervolgens zal de website de pagina automatisch overzetten naar "Content-bewerk-modus" zodat je je app direct in kunt gaan vullen:

Voor meer informatie over "content-bewerk-modus" (het invullen van je app) lees je het hoofdstuk "Je webpagina invullen".

Wil je meer weten over het specifiek plaatsen van een foto op je pagina? Lees dan verder het hoofdstuk "Foto's invullen".


Geschreven door Jonathan Bisschop
Laatst aangepast op