Terug naar Blog
Waarom is SEO zo belangrijk voor jouw website?
  • 3493
16
sep

Waarom is SEO zo belangrijk voor jouw website?

Als webbouwer met een gigantische liefde voor vindbaarheid krijgen we vaak de vraag “hoe kom ik bovenaan in Google?”. Voordat we deze vraag gaan beantwoorden, willen je we graag iets meer vertellen over SEO.

Lees verder
Online Marketing

Hoe werkt SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization; je optimaliseert je website voor de vindbaarheid in zoekmachines. Het doel van SEO is om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google - de Search Engine Ranking Page (of SERP) - terecht te komen. Zo kun je je website of een webpagina optimaliseren op een zoekterm (ook wel keyword). Voordat je dit kunt doen, moet je dus weten welke keywords interessant zijn om te gebruiken. Daarom doen we voorafgaand aan een optimalisatie altijd een zoekwoordonderzoek (ook wel een keyword analysis). Hiermee bekijken we welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf, wat het maandelijkse zoekvolume is (in de regio waarop jij je focust) en hoe je huidige score op deze zoekwoorden is. Naast relevante zoekwoorden zijn er nog meer factoren die bepalen wat jouw plek op de SERP wordt.

Waarom is SEO zo belangrijk?

Met SEO bouw je een langetermijnvoordeel op tegen je concurrenten. Daarnaast word je gedwongen om constant je website te verbeteren; Google eist bijvoorbeeld dat je website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Zo werd er in het verleden onder andere rekening gehouden met een responsive webdesign, de snelheid van je website, SSL certificaten en meer. Maar de belangrijkste reden om je website te optimaliseren ligt natuurlijk voor de hand: jouw concurrenten gebruiken SEO en halen daarmee belangrijke leads binnen. Daar wil jij natuurlijk een graantje van meepikken!

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Om te weten hoe je de zoekresultaten van Google kunt beïnvloeden, moet je weten hoe Google bepaalt in welke volgorde ze haar zoekresultaten weergeeft. Dit klinkt echter makkelijker dan het is. Google is namelijk best wel geheimzinnig over haar algoritmes en daarnaast wordt het algoritme nog wel eens gewijzigd. Door de jaren heen zijn we er echter steeds meer achtergekomen welke factoren belangrijk zijn voor jouw positie in Google; die resultaten gebruiken we dan ook om jouw website te optimaliseren. 

Ben je benieuwd wat we op het gebied van SEO voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op Vraag een vrijblijvende offerte aan

Randi Doddema

Online marketeer

MEER WETEN?