Terug naar Blog
Zo zagen websites er vroeger uit: ontwikkelingen in webdesign
  • 904
17
mei

Zo zagen websites er vroeger uit: ontwikkelingen in webdesign

Vandaag is het 17 mei, de Internationale dag van de Telecommunicatie en Informatiemaatschappij. Een leuk moment om even stil te staan bij de technologische ontwikkelingen die het webdesignlandschap hebben veranderd.

Lees verder
NC-Inside

Websites worden steeds belangrijker

Terwijl er in 1993 nog maar 50 websites online waren, zijn dat er tegenwoordig miljarden. Websites zijn zo ongelooflijk belangrijk geworden in ons dagelijks leven; we gebruiken websites om informatie op te zoeken, in contact te komen met anderen en om ons te vermaken. Ook voor bedrijven is een website steeds belangrijker geworden; of je nu een winkel, een fabriek, een horeca-onderneming of een bouwbedrijf hebt: je website is je visitekaartje, je communicatiemiddel en misschien zelfs je conversiemachine. In sommige gevallen is het namelijk niet eens meer nodig gebonden te zijn aan een fysieke locatie; webshops groeien als paddestoelen uit de grond.

Ontwikkelingen in webdesign

Net zoals alle technologische ontwikkelingen verandert het webdesignlandschap ontzettend snel. Waar vroeger vooral de nadruk lag op het design van een website, zijn er nu steeds meer technische eisen. Niet voor niets raden we je aan om je website iedere 4 à 5 jaar te vervangen; zo voldoe je altijd aan de laatste eisen. Denk hierbij aan de laadsnelheid, structuur van de website, gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid voor zoekmachines. Maar een technisch uitstekende website is niet genoeg; een goede website wordt gemaakt door optimaal gebruik te maken van goed beeldmateriaal, pakkende SEO-vriendelijke teksten, een geweldige gebruikersbeleving en passende vormgeving.

Benieuwd naar andere factoren die bijdragen aan een goede website? Download onze checklist!

Zo zagen websites er 10 jaar geleden uit

Weet jij nog hoe websites er 10 jaar geleden uit zagen? Misschien had je toen zelf al een website. Hoe leuk is het om te zien hoe je website zich door de jaren heen heeft ontwikkeld? Met deze leuke tool kun je oude snapshots van websites terugkijken. Natuurlijk hebben we ook wat snapshots verzameld van onze eigen website! Die vind je in het fotoalbum op deze pagina.

Lennart van der Zwan

Eigenaar

MEER WETEN?