Terug naar Blog
Medewerker in beeld: grafisch vormgever Yvonne
  • 1147
11
nov

Medewerker in beeld: grafisch vormgever Yvonne

Yvonne begon ongeveer 7 jaar geleden als stagiaire en is uiteindelijk blijven plakken als vormgever van NC-websites. Ze houdt zich bezig met het ontwerpen van layouts die passen bij het bedrijf. 

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Bijna 7 jaar geleden heb ik een sollicatiegesprek gehad om stage te lopen voor de opleiding media vormgever. Ik kwam daar aan met mijn map vol met verschillende ontwerpjes die ik gemaakt had in mijn vrije tijd en voor school. Na een leuk gesprek kon ik stage komen lopen. Tijdens deze stage heb ik heel veel geleerd en het klikte goed met de rest van het personeel. Uiteindelijk ben ik ook blijven plakken en nu ben ik nog steeds een vormgever bij NC-websites. 

Wat doe je bij NC-websites?

Voornamelijk maak ik ontwerpen voor onze websites. Daarnaast doe ik ook andere grafische vormgeving taken, zoals brochures maken, banners maken en social media posts.  

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Mijn dagen zien er altijd anders uit. Maar over het algemeen pak ik een kopje thee, check ik mijn mail, werk mijn to do bij en daarna ga ik bezig met een van mijn leuke projecten. Een keer in de week heb ik ook een social media overleg, waarbij wij brainstormen over leuke posts en tactieken om onze social media goed up-to-date te houden. 

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Wat het werk voor mij zo leuk maak is dat ik altijd creatief bezig ben en dat ik bezig ben met verschillende bedrijven. Zo kun je de ene keer bezig zijn voor een sportschool en de andere keer voor een bouwbedrijf. Het leuke is dat je veel leert over verschillende branches. Elke branche en bedrijf heeft zijn of haar eigen wensen en doelen voor hun website. Mijn werk als vormgever is daardoor nooit hetzelfde. 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik het liefst creatief bezig. Meestal ben ik bezig met verschillende projecten, dit kan bijvoorbeeld boekbinden, bezig met de naaimachine en ander handwerk zijn. Ook teken ik veel en de tekeningen deel ik op mijn eigen gebouwde website. Ik bezoek ook graag metal concerten en festivals waar ik foto's maak (als dit straks weer mag). Daarnaast spendeer ik veel tijd aan gitaar spelen en mijn metalband waarmee ik elke week repeteer. 

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Ik zit nu achterin het oude gedeelte van het kantoor (bij de Blue Room in de buurt). Dit vind ik wel een fijne plek om te werken, omdat je zo een groot deel van het kantoor kan zien. 

MEER WETEN?