Terug naar Blog
Medewerker in beeld: een dag op kantoor met Levi
  • 889
16
dec

Medewerker in beeld: een dag op kantoor met Levi

Levi begon bij NC-websites als stagiair mediavormgever, maar al gauw kwam hij erachter dat zijn hart bij het bouwen van websites lag. Van zijn ouders ontving hij het beste van twee werelden en daardoor draait Levi inmiddels al meer dan 4 jaar mee als front-ender bij NC. Vandaag deelt deze social butterfly zijn verhaal over zijn leuke werk!

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Ik ben bij NC terechtgekomen als stagiair mediavormgever. Echter, ja je gelooft het haast niet, ben ik dit niet echt gaan doen maar ging de focus snel naar het bouwen van websites. Hobbymatig ben ik van jongs af aan altijd al wel bezig geweest met het bouwen van websites. Mijn vader had zijn eigen ICT-bedrijfje waardoor ik toegang had tot veel te ingewikkelde instructievideos (plus een mentor aan huis) en mijn moeder heeft als kunstenares mij veel creativiteit meegegeven om mee te spelen. Hieruit ontstond er veel interesse en uiteindelijk ook, naast mijn toenmalige baan, een eigen bedrijfje. Ik ga ondertussen al meer dan 4 jaar met heel veel plezier naar mijn werk en heb ik samen met veel collega’s al een heleboel meegemaakt. Soms zijn we meer een soort familie dan maar gewoon collega’s.

Wat doe je bij NC-websites?

Wat niet! Van designs tot webshops, van de helpdesk tot het leegdrinken van de bar. Het hele traject van begin tot eind vind ik interessant en daar hou ik me dan ook graag mee bezig. We zijn sinds dit jaar partner van Lightspeed en daar heb ik me eigenlijk stevig op gestort. Eigenlijk is er niet heel veel wat ik niet doe binnen NC.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Ook dit is iedere dag anders! Aangezien ik dit jaar boven het kantoor ben gaan wonen is mijn woon-werk afstand aanzienlijk afgenomen. En aangezien mijn vriendin - die wel nog eerder in de auto moet zitten voor haar werk - om 8 uur wegrijdt, ben ik vaak een half uurtje eerder op kantoor. Dan is het nog lekker rustig en gaat er ook nog geen telefoon. Dit is voor mij vaak een rustig opstartmoment. Zo is de koffie warm zodra de rest van mijn collega’s binnen komen en ik maak alvast een begin aan de helpdesk. Hierna ga ik verder met de lopende projecten. Dit kunnen websites, webshops, (re)designs of ander maatwerk zijn. Als er tijd en zin voor is sta ik ook graag achter de nieuwe airhockey tafel om collega's, tot nu toe durft alleen Sander nog, in te maken (het staat nu 10-2 ofzo). En op vrijdagmiddag trouw aan de stamtafel met een koud biertje natuurlijk, tot we naar huis gaan.

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Dat het van links naar rechts gaat. Of je nu naar een klant gaat om na te denken over een nieuwe flow voor de website waar dan vervolgens ook een redesign uitrolt, een nieuwe website moet bespreken, er een overname is geweest en je samen met de klant meedenkt over de juiste aanpak of ‘gewoon’ het bouwen van een mooie website, ik vind het allemaal leuk. En natuurlijk, we saved the best for last, mijn collega’s. Collega’s worden vrienden en daarmee zit je vervolgens iedere dag op kantoor. Dit zorgt natuurlijk heel af en toe ook wel eens voor de nodige opstootjes maar om half 6 lachen we erom en drinken we een biertje (tot nu toe). Als je ergens tegenaan loopt bij een project, hulp nodig hebt met verhuizen of ’s avonds de kroeg in wil (toen dit nog gewoon kon) dan kunnen we altijd bij elkaar aankloppen.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Het allerliefste? Gezelligheid opzoeken. Of het een terras of kroeg, een raceweekend Max kijken, een potje gamen of iets anders met vrienden of vriendin is maakt het mij niets uit. Zolang het maar gezellig is! Elke dinsdag heb ik al jaren trouw mijn gameavond met een grote groep vrienden en dat zal ook altijd zo blijven. Deze is is praktisch heilig, voor vrouw en baas 😛.

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Mijn favoriete plek is toch wel aan de stamtafel. Midden in het kantoor en tegenover de bar. Op vrijdag zit ik hier graag tot einde. Hier hebben we vaak grappige, domme, mooie, maar ook hele serieuze gesprekken. Dit is het hart van het bedrijf en er worden veel beslissingen voor en door het hele team gemaakt (ook omdat we hier normaal onze teamvergadering hebben, natuurlijk..). Helaas is het door de omstandigheden nog niet zo vaak voorgekomen dat we hier echt even gezellig stevig hebben kunnen na-borrelen, maar dat gaat weer komen.

Levi IJkema

Webdesigner

MEER WETEN?