Terug naar Blog
Onze tekstschrijver Jan Johan rent halve marathon voor Wensambulance
  • 1570
07
jul

Onze tekstschrijver Jan Johan rent halve marathon voor Wensambulance

Ruim een jaar geleden begon hij met hardlopen om zijn diabetes II de baas te worden. Met succes. En op zaterdag 29 augustus rende hij de halve marathon tijdens de Team Wens Marathon vanuit Wedde. Onze SEO-tekstschrijver Jan Johan ten Have zamelde hiermee geld in voor het goede doel: stichting Wensambulance Noord-Nederland.

Lees verder
NC-Inside

“Dankzij hardlopen ben ik mijn diabetes II de baas. Het hielp mij flink afvallen en ik beleef er ook nog eens heel veel lol aan. En nu ga ik het inzetten om andere mensen te helpen.” Dat zegt Jan Johan ten Have, die al vele jaren SEO-webteksten schrijft voor NC-websites. Op 29 augustus liep hij de halve marathon tijdens de Team Wens Marathon vanuit Wedde. Hij zamelt hiermee geld in voor Wensambulance Noord-Nederland. Jan Johan vertelt:

Diabetes II

“Ruim een jaar geleden begon ik met hardlopen, nadat ik van de dokter hoorde dat ik diabetes II had. De rest van mijn leven aan de medicatie zitten, wilde ik heel graag voorkomen. Dus ging ik aan de slag met mijn leefstijl. Dankzij een ander eetpatroon en een paar keer per week hardlopen viel ik 15 kilo af en zakte mijn bloedsuikerspiegel naar een gezond niveau.”

Win-win

“Na een jaar zette de huisarts officieel een dikke rode streep door het predikaat ‘diabetes’ in mijn patiëntendossier. Daar had ik hard voor geknokt en het was me gelukt. Dat was wel een momentje. Naast dat het mij gezondheid bracht, had ik ook nog eens veel lol in het hardlopen. Win-win, dus.”

Wensambulance Noord-Nederland

“Ik prijs me enorm gelukkig dat hardlopen mij gezondheid bracht. Voor mensen die het minder goed treffen, is er Wensambulance Noord-Nederland. Die stichting helpt ernstig zieke en terminale mensen bij het vervullen van wensen. De stichting werkt met louter vrijwilligers en is afhankelijk van giften en donaties om dit ontzettend belangrijke en hartverwarmende werk te doen.” 

Halve marathon 

“Toen mijn goede kennis en zakenrelatie Johannes Houwen uit Wedde vertelde over de Team Wens Marathon die hij samen met een groep bevlogen vrijwilligers organiseert voor dit goede doel, was ik gelijk enthousiast. Daar ga ik aan meedoen! En daarbij ga ik voor de langste afstand: de halve marathon! Dik 21 kilometer grotendeels onverhard hardlopen door de prachtige natuur van Westerwolde: een machtige uitdaging. Ik heb er ontzettend veel zin in!” 

Geen cent aan de strijkstok

“Met enkele honderden wandelaars en hardlopers die allemaal geld inzamelen voor dit fantastische doel gaan we een bijzondere, prachtige, sportieve dag beleven. Bovendien: elke euro die er binnenkomt gaat volledig naar de Wensambulance, er blijft geen cent aan de strijkstok hangen. Dat is toch geweldig?”