Terug naar Blog
Medewerker in beeld: Romée
  • 549
26
okt

Medewerker in beeld: Romée

Romée werkt al bijna een jaar als grafisch vormgever bij NC-Websites en heeft in die tijd veel waardevols aan ons bedrijf kunnen bijdragen. Vandaag vertelt zij meer over haar leuke werk bij NC.

Lees verder
NC-Inside

 Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Na het afronden van mijn HBO-opleiding Industrieel Product Ontwerpen wilde ik graag iets met grafisch design gaan doen. Ongeveer een jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met NC-Websites. De website maakte een goede indruk op me, en het leek een gezellige plek. Het leek mij de juiste plek om mijn creativiteit te uiten met tools zoals Illustrator en andere Adobe-software.

 Wat doe je bij NC-websites?

Ik houd me vooral bezig met het ontwerpen van websites en het ontwikkelen van marketingmateriaal, zoals sociale media berichten voor platforms als Facebook, Instagram en LinkedIn, en ook advertenties voor Google.

Bij het ontwerpen van een website begin ik met een intake om te horen wat de wensen van de klant zijn. Daarna stel ik moodboards samen en kijk ik welke elementen passen bij het bedrijf. Je gebruikt bijvoorbeeld een ander lettertype voor een vakantiepark dan voor een recyclingbedrijf.

Als een ontwerp klaar is, verzorg ik ook de presentatie van de website voor de klanten. We bespreken samen het ontwerp voordat het naar de bouwfase gaat.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Ik begin mijn dag met het controleren van mijn e-mail en bekijk daarna mijn planning. De ene dag ben ik druk bezig met ontwerpen, terwijl ik op andere dagen veel afspraken heb met klanten. Tussendoor bespreek ik ook mijn ontwerpen met Janneke voor mogelijke verbeteringen.

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

De afwisseling is leuk, we hebben zoveel diverse klanten. Het ontwerpen vind ik ook erg leuk om te doen, bezig zijn met kleuren, vormen en geschikte foto’s uitzoeken. Daarnaast is het altijd erg gezellig op kantoor!

Het maakt me heel gelukkig als klanten blij zijn met hun website. Je website is de motor van je bedrijf, en het is fijn dat ik andere bedrijven daarmee kan helpen. 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd vind je me achter de naaimachine, waar ik kleding maak. Ik vind het ook heerlijk om op mijn vrije dagen langs kringloopwinkels te struinen.

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Mijn favoriete plek op kantoor is ongetwijfeld The Red. Het is er rustig maar gezellig, je zit altijd in het zonnetje.

Romée Hiemstra

Grafisch vormgever

MEER WETEN?