Terug naar Blog
Medewerker in beeld: Merel
  • 1128
21
apr

Medewerker in beeld: Merel

Onze social media expert Merel werkt inmiddels 7 maanden bij ons en ze heeft haar plekje helemaal gevonden! Van het maken van een social media planning tot het plaatsen van social media berichten, Merel is altijd 'online'. Maar dat is nog niet alles! Lees alles over Merel en haar werkzaamheden bij NC-Websites in dit blogbericht.

Lees verder
NC-Inside

Hoe ben je bij NC terechtgekomen en hoe lang werk je er?

Ik ben terechtgekomen bij NC-Websites via de website. Ik zag een stage oproep voor mediavormgever en besloot een open sollicitatie aan te gaan voor een traineeship. Na een aantal dagen meedraaien binnen het team was ik officieel aangenomen en terroriseer ik mijn collega’s sinds oktober met social media trends.

Wat doe je bij NC-websites?

Ik ben verantwoordelijk voor het onderhouden van de social media kanalen. Samen met mijn collega’s spar ik over verschillende content ideeën die passen bij NC-Websites. Daarnaast reageer ik graag op berichten die onze volgers achterlaten en reageer ik op hun berichten. Ook ondersteun ik mijn collega’s met een aantal online marketing werkzaamheden zoals het opzetten van Youtube kanalen en SEO werkzaamheden.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Wanneer ik binnenkom is het eerste wat ik doe mijn e-mail lezen en eventuele vragen beantwoorden. Daarna heb ik samen met mijn collega overleg over onze content planning. Hierin bespreken we welke berichten we online willen zetten en gaan we alvast in het voren plannen met gekke en leuke ideeën. Als dit afgerond is ga ik aan de slag om het content voor de week voor te bereiden. Ik ontwerp de berichten, schrijf teksten, voeg hashtags toe en plan ze in. Als alle social media werkzaamheden rond zijn ga ik aan de slag met mijn online marketing werkzaamheden.

Samen met mijn collega’s overleg ik elke week de resultaten van onze werkzaamheden. Hierin kijken we wat goed ging en hoe we dingen kunnen blijven verbeteren. Daarna neem ik mijn taken van de week door en ga ik aan de slag. Vaak ben ik bezig met SEO werkzaamheden maar houd ik me ook bezig met het ontwerpen van nieuwsbrieven en het ondersteunen van bedrijven met hun social media.

Wat maakt jouw werk bij NC-websites zo leuk?

Mijn collega’s! Ik heb op dit moment nog geen enkele saaie of minder leuke dag beleefd dankzij mijn collega’s. We plagen elkaar graag, maken onderling grapjes en hebben veel lol tijdens onze vrijdagmiddagborrel. Daarnaast vind ik het ook tof dat ik alle vrijheid krijg op het gebied van social media.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Een standaard gen Z antwoord maar gamen en video’s kijken. Op de dagen dat ik vrij ben game ik graag met mijn vrienden of spreek ik met ze af om iets leuks te doen zoals naar de bioscoop of een terrasje pakken.

Wat is je favoriete plek op kantoor?

Eigenlijk heb ik geen favoriete plek. Overal is het even gezellig dus ik ben niet kieskeurig ;)