Terug naar Blog
5 tips voor een gebruiksvriendelijke website
  • 1445
12
nov

5 tips voor een gebruiksvriendelijke website

Ter ere van de dag van de gebruiksvriendelijkheid geven we je 5 tips voor een gebruiksvriendelijke website. Heb je zelf al een NC-website? Dan is het leuk om te lezen waar we rekening mee houden voordat jouw website online gaat!

Lees verder
Websites

5 tips voor een gebruiksvriendelijke website

Een goede mobiele ervaring

Responsiviteit is zo belangrijk! Het aantal mobiele bezoekers blijft maar groeien en dus wil je een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten bieden. Zorg dat je tekst meeschaalt met het apparaat en dat alle content binnen de lijntjes valt.

Leesbare content

Je kunt op verschillende manieren ervoor zorgen dat je tekst goed leesbaar is.

  • Spelfouten leiden ontzettend af, dus lees je geschreven tekst altijd even na voor je iets publiceert;
  • Werk met kopteksten en alinea’s om stukken tekst van elkaar te onderscheiden, zodat bezoekers de tekst gemakkelijk kunnen scannen;
  • Gebruik een prettig(e) lettertype en lettergrootte.

Tip: Je content is ontzettend belangrijk voor je vindbaarheid!

Lees meer over SEO

Gemakkelijk navigeren

Zorg voor een duidelijke structuur van je pagina’s. Zo zorg je ervoor dat bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Je kunt dit toepassen in je hoofdmenu, je footer en op je pagina’s zelf. Door bezoekers gemakkelijker te laten navigeren, zorg je voor een betere bezoekersstroom en verlaag je het bouncepercentage.

Duidelijke call-to-actionknoppen

Met duidelijke call-to-actionknoppen zet je je bezoeker aan om actie te ondernemen. Door op strategische plekken zulke knoppen te plaatsen, kan je bezoeker op ieder moment in zijn bezoek besluiten een actie te ondernemen.

Tip: Zet een call-to-actionknop in je menu! Zo plaats je automatisch een call-to-actionknop op iedere pagina.

Test je website regelmatig

Neem de tijd om af en toe je website te testen. Wanneer je regelmatig je website aanpast, is het goed om te kijken of alles nog steeds gaat zoals je wilt. Laat ook anderen je website nakijken (het liefste je klanten natuurlijk); dit kan hele belangrijke feedback opleveren!

Wil je meer tips voor je website?

Speciaal voor iedereen met een website hebben we een checklist voor de perfecte website opgesteld. Benieuwd naar onze andere tips? Download onze checklist!

Ga naar de checklist

Sander van der Veen

Planner / Full stack developer

MEER WETEN?