Terug naar Blog
Gloednieuw mobile first webdesign voor rijschool 1-2 Ride en 1-2 Drive
  • 1100
20
feb

Gloednieuw mobile first webdesign voor rijschool 1-2 Ride en 1-2 Drive

Voor autorijschool 1-2 Drive en motorrijschool 1-2 Ride bouwden we twee gloednieuwe mobile first websites, voor het optimale conversieratio.

Lees verder
Case

Mobile first webdesign

Vroeger werden websites gebouwd voor de desktop. Een website bezoeken met je mobiele telefoon was dan bijna onmogelijk, of in het beste geval, onleesbaar. Daarna kwam het responsive webdesign; websites werden gebouwd voor de desktop, maar de website was wel goed leesbaar voor mobiel. Tegenwoordig is het mobile first design de nieuwe norm: een website wordt gebouwd voor hoofdzakelijk mobiel verkeer. Dat is wat we deden voor de nieuwe websites van 1-2 Ride en 1-2 Drive.

Het nieuwe design bevat onder andere een sticky menu, waardoor bezoekers direct kunnen navigeren naar de juiste pagina, of een bezoeker nu meer informatie wil over de rijlessen, in contact wil komen met de rijschool of direct een gratis proefles wil aanvragen. Ook de lengte van de teksten zijn aangepast; dankzij een 'lees meer'-functie kun je gemakkelijk scannen welke informatie je wilt lezen en kun je zelf kiezen waar je graag meer over zou willen weten.

Gemakkelijk beheerbaar, dankzij gecentraliseerde informatie

Niets is zo vervelend als informatie op verschillende plekken moeten bijwerken; het zorgt voor veel werk en is natuurlijk best wel foutgevoelig. Dankzij de handige prijzenmodule, die we op de websites hebben ingebouwd, kunnen alle prijzen en pakketten nu op één centrale plek worden aangepast en worden ze automatisch geüpdatet op alle pagina's. Op die manier hoeven de prijzen niet op verschillende pagina's te worden aangepast. 

Snel en gebruiksvriendelijk

De nieuwe websites van de rijscholen zijn gebouwd in ons snelle NC-CMS2; hierdoor zijn de websites snel, toegankelijk en gebruiksvriendelijk.

Heb jij de nieuwe websites al gezien?

Motorrijschool 1-2 Ride Autorijschool 1-2 Drive

Steven Sonneveldt

Full stack developer

MEER WETEN?